Wifi repeater

Het gebruik van een wifi repeater kan zorgen voor een groter bereik van uw draadloze wifi netwerk. Wifi repeaters worden ook wel wifi versterkers genoemd en pakken het signaal van uw draadloze wifi modem of router op en zenden dit opnieuw uit waardoor u een tweede wifi zender in huis heeft voor een groter draadloos bereik. Dit is is zeker niet de een ideale oplossing en daarom adviseren wij een andere oplossing om uw wifi bereik te vergroten.

Nadelen WiFi repeaters

Een nadeel van een wifi repeaters is dat deze niet tegelijk kan zenden en ontvangen. Hij zal constant moeten schakelen tussen alle aangesloten apparaten en de wifi modem. Dit zorgt ervoor dat de wifi snelheid wordt gehalveerd. Een ander nadeel is hoe meer apparatuur en hoe groter de afstand, hoe slechter de prestaties. Een wifi repeater is dan ook vaak niet geschikt om een video of muziek af te spelen omdat de verbinding constant wordt verbroken en niet stabiel genoeg is.
Een derde nadeel van een wifi repeater is dat uw mobiele apparatuur zoals bijvoorbeeld uw smartphone, vaak blijft “hangen” aan de wifi repeater. Loopt u bijvoorbeeld weg bij de wifi repeater naar een ruimte waar het bereik van uw modem beter is, dan blijft uw smartphone, laptop of tablet toch verbonden met de wifi repeater.

Verschillen tussen WiFi repeaters

Er zijn veel verschillende wifi repeaters te koop, van € 15,-  bij de Lidl tot wel € 200,- bij webshops. Het verschil zit in het zendvermogen en op welke wifi band word uitgezonden. De dual-band wifi repeaters zijn vaak wat duurder omdat ze op zowel 2,4 GHz als 5 GHz werken. Hetzelfde geldt voor de Wireless-AC wifi repeaters die naast dual-band ook een hogere snelheid bieden. Sommige wifi repeaters zijn weer voorzien van extra aansluitingen voor een netwerkkabel.

Geen WiFi repeaters maar een goede oplossing tegen dezelfde kosten?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 0317 84 41 42, of maak gebruik van het contactformulier. Een bezoek aan onze showroom is uiteraard ook mogelijk. Wij vertellen u dan graag meer over onze oplossingen.