wifi probleem thuis oplossen

Als je thuis slechte wifi dekking hebt dan kan dat behoorlijk storend zijn. Je apparaten werken dan niet goed. Een wifi probleem thuis oplossen is voor veel mensen een lastig probleem. We worden vaak gebeld dat de provider het probleem met slechte dekking niet kan oplossen. Het probleem ligt namelijk vaak het verspreiden van de dekking in de woning en dat valt onder je eigen beheer. Wij kunnen je wifi probleem thuis oplossen voor je.

Voordat je bij de provider gaat klagen over je wifi probleem

Je moet je realiseren of het wifi probleem er al was of dat het een nieuw probleem is. Het kan zijn dat het altijd goed heeft gewerkt, maar dat bijvoorbeeld de grasmaaier het niet doet op wifi. Het is dan aannemelijk dat het wifi signaal in de tuin te zwak is. Je hoeft in de keuken geen last te hebben met de wifi verbinding. Als je gaat bellen met je provider moet je altijd eerst de volgende zaken controleren voordat je hulp gaat zoeken bij het wifi probleem thuis oplossen:

  • Instellingen van de router en resetten
  • Probeer je router te verplaatsen, de meterkast kan al veel signaal wegnemen
  • Check of je kanaal goed is ingesteld, de kans is groot dat je met de buren op hetzelfde kanaal zit
  • Als je snelle super nieuwe laptop bijvoorbeeld de G- standaard snelheid nodig heeft maar je router bijvoorbeeld AC aan kan gaat het toch maar naar de G- standaard en kan dat problemen veroorzaken
  • Gebruik je de nieuwste beveiliging. Oudere beveiligingsinstellingen kunnen zorgen voor een behoorlijk verlies aan wifi snelheid. Zorg dat je router goed is ingesteld
  • Zet je routerconfiguratie op automatisch of gemend
  • Zorg dat je firmware altijd geüpdatet is aan jouw merk. Heb je een oude router, dan kan je overwegen dit te vervangen. Ook deze heeft geen eeuwig leven
  • Bij een bereikprobleem zijn wifi versterkers vaak het probleem van een zwak signaal.

Het is natuurlijk allemaal best technisch. Veelal kan je provider je beperkt helpen bij bovengenoemde zaken. Gelukkig zijn wij er en kunnen we al deze zaken voor de nalopen en je wifi probleem oplossen.

Oplossing provider werkt niet

Je moet je het zo voorstellen: In de meterkast wordt een router geplaatst, daar wordt de internetverbinding op aangesloten. Vanuit daar wordt een ‘wifi bol’ gecreëerd die naarmate je verder van de router komt verzwakt. Het werkt niet mee dat de router in de meterkast staat, de muren van de kast beginnen dan al met het verzwakken van het signaal. Het kan dus zijn dat je in de tuin geen wifi hebt. Bij nieuwbouwwoningen met een betonnen casco wordt het signaal enorm verzwakt. Het kan zijn dat je op de zolder al problemen hebt met de dekking van je wifi signaal.

Of je nu een abonnement heb bij KPN, Ziggo, Delta, Caiway, Tmobile, Tele2 of een andere kleine provider, meer dan het signaal in de meterkast brengen en versterkers leveren kunnen ze niet doen. Als mensen een probleem hebben met apparaten die op wifi zijn aangesloten zoeken ze het toch altijd eerst bij de provider. Wij staan bekend als wifi specialist en kunnen u hierin ondersteunen. Wij kunnen met alle providers overweg en uw wifi probleem thuis oplossen.

Wifi oplossingen

Check altijd je vaste verbinding als eerst  bij de router, wat komt er binnen. Als de snelheid daar wel goed is dan kan je provider ook niet vele meer doen. Houdt in de gaten dat verhogen van het signaal bij de provider niet altijd nodig is, maar de kosten van het abonnement daardoor wel behoorlijk omhoog gaan. De meeste oplossingen voor je wifi probleem thuis vanuit je provider zijn gebaseerd op Mesh oplossingen. Dat houdt in dat je versterkers in het huis krijgt. Hoe verder je van de meterkast afkomt, hoe zwakker het wifi signaal dus wordt. Versterkers creëren als het ware weer een nieuwe wifi bol. Uiteindelijk verzwakt het signaal toch weer verder

Problemen met wifi gestuurde apparaten

Wij komen bij veel problemen waar het wifi signaal te gering is om apparaten die wifi nodig hebben goed te laten functioneren. Denk hierbij aan problemen in bijvoorbeeld de tuin, zolder bij woningen met een betonnen casco, of bij het zwembad. Maar ook wifi problemen buiten het huis lossen we ook op. Denk bijvoorbeeld aan de deurbel, thermostaten, bediening van zonnepanelen, robotmaaier, sproei installatie, etc, etc.

We hebben ook problemen opgelost bij op een boerderij bij de melkmachine die de koeien melkt, bij varkensstallen voor de aansturing van de voerapparaten of op een camping waar goede wifi tegenwoordig tot de basisvoorzieningen behoort. Een leuke klus die ons bij staat was een mooi kantoor in kasteel Doorwerth. Dat is een behoorlijk groot gebouw met dikke muren. Ook daar hebben we het wifi probleem opgelost. We kunnen uw wifi probleem thuis oplossen en geven zelfs garantie op het functioneren.

Wifi probleem thuis? Eerst dekking meten

Meten is weten. Dat geldt ook bij wifi, daarom hebben we goede apparaten om het signaal precies te kunnen meten. De cijfers liegen niet en leiden vaak naar de oplossing van het probleem. Door onze lange ervaring en omdat we alleen met wifi bezig zijn vinden we altijd de oplossing. Wifi problemen thuis oplossen maakt 60 % deel uit van onze werkzaamheden

Wifi probleem met Tesla update

Tesla heeft vele updates om de software van de auto up to date te houden. Daar komen ook vaak problemen bij kijken met zwak wifi signaal. Als je het wifi signaal thuis, inclusief naar je Tesla, goed geregeld hebt dan zal je geen problemen hebben bij de Supercharger of bijvoorbeeld Fastned. Het is irritant dat je daar staat met een opgeladen auto en de update nog niet klaar is. Onze wifi specialist kan u helpen dat er in een uitstekend wifi signaal wordt voorzien.

Draadloos werken met Wifi thuis

Tijdens corona zijn we extreem druk geweest met het oplossen van problemen zodat er goed thuisgewerkt kan worden. Bij thuiswerken is niks vervelender als op een slechte stoel zitten en een slechte wifi verbinding. .

Bekabelde wifi kan je wifi probleem thuis oplossen

Slechte dekking van het signaal is dus vaak het probleem van niet functionerende wifi. In een tijdperk dat we met de laptop in de hand door de woning gaan en gegevens centraal opslaan is dat eigenlijk niet te doen. Goede wifi moet goed geregeld worden, stabiel ook. Daarom lossen we problemen vaak op door middel van bekabelde extra accespoints. Dat houdt in dat er een hele nieuwe wifi bol wordt gecreëerd waardoor er overal in de woning 100% dekking is. Het aanleggen van een bekabeld wifi systeem doen we vaak in één dag.

Als bij nieuwbouw de leidingen al zijn gelegd dan trekken wij de kabels. Als de optie bedraden loze leiding door uw aannemer wordt aangeboden dan raden wij u aan om daar geen gebruik van te maken. We leggen liever zelf onze Cat 7 kabels. Het zou toch zonde zijn dat uw wifi signaal verzwakt door de verkeerde bekabeling of niet correct gezette netwerk aansluiting of stekker.Wifi probleem thuis oplossen

Compleet ingerichte bus

Wij rijden in een compleet ingerichte bus en hebben al het benodigde gereedschap en materialen bij ons en gaan het wifi probleem thuis oplossen alsof het om ons eigen huis gaat. Onder andere hebben we meetapparatuur, een apparaat om te labelen, handgereedschap, trapje, boormachines en trekveren bij ons. We kunnen een bekabeld wifi systeem aanleggen.

Wifi probleem oplossen | wat kost dat?

Dat hangt een beetje van de situatie af en van waar de woning staat. We zijn wifi specialist in de omgeving Midden Nederland. Maar ondertussen hebben we ook in Utrecht veel wifi problemen opgelost. Onder andere in Amersfoort, Zeist, Bunnik, Huizen, Wassenaar en via tevreden klanten zijn we zelfs in Sneek en Cuijk terecht gekomen; bij een bootverhuurbedrijf dat problemen had met reserveringssysteem en een camping die geen internet had voor bij de camperplaatsen.

Daarnaast is het goed om te weten of er al leidingen liggen en wat de omvang van de woning is. Een eengezinswoning vraagt een andere oplossing dan een villa met zwembad met robot stofzuiger en filtersysteem dat moet worden aangestuurd.

U kunt ons altijd bellen voor een gesprek. Vaak leidt dat tot een bezoek ter plaatse. We kunnen dan een indicatie van de benodigde uren en materialen geven. Onze ervaring bij het oplossen van wifi problemen is dat als de prijs meevalt mensen het direct opgelost willen hebben. Daarom hebben we ook alle materialen zoals accespoints en Cat 7 installatie en patch kabel bij ons, we kunnen een snelle noodoplossing maken en terug komen om het helemaal perfect op te lossen. Het is onze missie om uw Wifi probleem thuis oplossen centraal te stellen.

Bel  0317 84 41 42 Of mail naar info@wifi-midden-nederland.nl om uw wens of probleem voor te leggen