Wifi camera

WiFi camera bescherming is er met slechts 1 bedoeling: het continue beschermen en bewaken van uw huis, kantoor. Of bijvoorbeeld een auto. Goede camera beveiliging biedt dan ook een hoge kwaliteit beeld, uistekende opnamen die snel afgespeeld kunnen worden en is vooral betrouwbaar. Een wifi camera loopt vooral achter op het punt van betrouwbaarheid. Vooral als het WiFi netwerk niet optimaal functioneerd en hierdoor niet stabiel of snel genoeg is.

Er is veel vraag naar wifi camera’s, we hebben veel modellen getest en toch besloten ze niet altijd aan te raden. Niet omdat we ze niet willen verkopen, maar omdat we willen dat u iets goeds koopt wat voldoet aan u verwachtingen. Hieronder geven we meer uitleg.

Waarom u geen wifi camera moet kopen

Wifi camera’s lijken bijna te mooi om waar te zijn, maar dat zijn ze vaak ook. In het stopcontact, wachtwoord invoeren en klaar is uw draadloze beveiligingscamera. Of toch niet? Helaas bijna altijd nadat de betreffende persoon zijn wifi camera heeft aangeschaft en aangesloten, bij het optreden van de eerste problemen.

Is wifi dan slecht?

Nee, voor wie een draadloze beveiligingscamera wil aansluiten is een wifi camera absoluut de beste keuze. Alle andere, oudere, draadloze technieken zijn een stuk minder betrouwbaar dan een wifi camera. De vraag is of de potentiële irritaties van een wifi camera opwegen tegen het eenmalig aanleggen van een kabel.

Resolutie van wifi camera’s

Veel wifi camera’s hebben een lage resolutie. Onder laag verstaan we dan alles onder 720 (1280×720 pixels). Dergelijke wifi camera’s hebben dan wel vaak weer een aanschafprijs van 60-100 euro, terwijl de beeldkwaliteit erg ver achterloopt bij de hedendaagste standaard.

720p HD wifi camera’s zijn vaak aanzienlijk duurder, of niet geschikt als IP camera buiten. Daarnaast heeft een hogere beeldresolutie weer andere nadelen op het gebied van stabiliteit. Daarover hieronder meer.

Wifi camera en een router

Bijna alle consumenten maken gebruik van de router van hun internet provider, en waarom ook niet. Een huis- tuin- en keukenrouter voldoet soms prima voor het kijken van Netflix of het lezen van de digitale krant. Ook mobiele telefoons met Whatsapp, Facebook en Skype kunnen over het algemeen goed overweg met de gemiddelde draadloze router.

Problemen ontstaan echter wanneer het wifi netwerk constant zwaar wordt belast. De belasting van het netwerk hangt af van het type wifi camera. De goedkope camera’s met een lage resolutie zullen ook een lagere wifi belasting veroorzaken. Wifi camera’s met een hogere resolutie hebben mooier beeld, maar zorgen ook voor een grotere belasting van het WiFi netwerk.

Wifi camera’s en een efficiënte en professionele modem

Wij en veel merken verkopen semi-professionele modems. Merken als Cisco, Ubiquiti, HP etc bieden allemaal modems met hoge snelheden voor een relatief lage prijs. Voor minder dan € 100,- heeft u al zo’n exemplaar in de meterkast hangen. Een modem van hogere kwaliteit kan doorgaans beter omgaan met een constante zware belasting van het wifi netwerk maar geeft niet een beter bereik wat vereist voor een buiten camara.

Wifi bereik

U zoekt geen draadloze beveiligingscamera omdat u die met plezier naast uw router wilt plaatsen. Meestal worden wifi camera’s aan de buitenzijde van het huis geplaatst, soms zelfs bij tuinhuisjes, overkapping of zelfs aan dikke bomen. Maar heeft u rekening gehouden met uw wifi bereik? Thuis op de bank zo nu en dan een Facebook bericht versturen is voor een wifi netwerk iets heel anders dan een constante videoverbinding naar de achterkant van uw tuinhuisje achterin de tuin.

Wifi camera buiten of binnen plaatsen?

Veel eindgebruikers vergeten dat het wifi bereik, de stabiliteit en de snelheid snel afnemen zodra een wifi camera buiten geplaatst wordt. Buitenmuren houden meestal het wifi signaal aanzienlijk beter tegen dan de muren binnen.

Overbelasting van het wifi netwerk

Werkt alles, is het bereik van alle wifi camera’s goed? Gefeliciteerd! De vraag is echter of dat zo blijft. Plaatsen uw buren bijvoorbeeld een wifi router op hetzelfde kanaal, dan kan dat invloed hebben op de stabiliteit en snelheid van uw netwerk. Als u dat direct opmerkt is er niets aan de hand, maar als ze hun router vervangen terwijl u niet aanwezig bent zorgt dat toch voor meer problemen.

Wifi camera op afstand storen

Bijna zoals in de James Bond film, maar het kan ook echt. Wifi signaal is betrekkelijk moeiteloos te blokkeren. Via de marktplaats voor China alibaba.com is een klein hulpmiddeltje te koopt waarmee draadloze signaaloverdracht via wifi, maar ook bluetooth, mobiel telefoonverkeer en GPS signaal geblokkeerd en verstoord kan worden. Er is natuurlijk niets comfortabeler voor een boef dan een wifi camera die net werkt. Na de kraak gaat de “wifi Jammer” weer mee en werken de camera’s weer zoals u gewend bent, het belangrijkste ontbreekt: de bewijslast. Daarnaast zal een eventuele verzekeringsmaatschappij vragen gaan stellen over het ontbreken van beeldmateriaal van de betreffende inbraak en advieren om een bekabelde camera te gebruiken.

Slotsom: wifi camera, of toch maar niet?

Wilt u eenvoudig een wifi camera hebben om zo nu en dan te zien wat de poes of hond doen, of het tuinhek dicht is, of om te zien of er klanten uw kantoor of winkel inlopen of wie voor de deurbel staat? Vind u het onbelangerijk als het beeld soms wegvalt of 100% optimaal is en gebruikt u de wifi camera niet voor belangerijke bewaking? Dan is een wifi camera een prima optie. We zullen het geen goede keuze noemen, maar wellicht voldoet het als u een uitstekend WiFi netwerk heeft.

Wilt u deugdelijke bewaking die feilloos en duurzaam is maar heeft u geen goede WiFi dekking en sterke, dan is een wifi camera, of elk ander type draadloze camera, uitgesloten. Het aanleggen van kabels voor beveiligingscamera’s is dan de enige optie. IP camera’s kunt u via het netwerk aansluiten waardoor het trekken van kabels enigszins beperkt kan worden.

WiFi Camera advies en hulp nodig?

De juiste camera aangesloten aan een uistekend WiFi of bekabeld netwerk? De beelden opslaan in de cloud of op een NAS? Wij leggen u graag de verschillen en voordelen uit en helpen u graag aan huis of kantoor! Neem contact met ons op via telefoonnummer 0317 84 41 42, of maak gebruik van het contactformulier. Direct een offerte aanvragen is ook mogelijk.