Netwerkmeeting

De eisen die aan hedendaagse draadloze netwerken worden gesteld liggen ver weg bij de eisen zoals deze 5 tot 10 jaar geleden gebruikelijk waren. WiFi was leuk om te hebben, maar geldt tegenwoordig als het primaire verbindingsvlak, zo niet het enige voor alle digitale apparaten. Waar dekking als uitgangspunt gold, vraagt de gebruiker nu capaciteit. Laptops, met vastomlijnde WiFi specificaties, zijn verdrongen door de Bring-Your-Own-Device trend. Voor een optimaal functionerend netwerk is een grondige Site Survey (netwerk meting) met Spectrum Analyse daarom van belang!

Draadloze netwerk meting op locatie

U heeft ons uw voorkeuren doorgegeven voor de gewenste dekking, performance en stabiliteit. Met deze eisen beginnen wij met meten bij u op locatie. De muren, het plafond of bijvoorbeeld een lift bij u op locatie zorgen voor demping. Deze demping beperkt het WiFi signaal. Om een optimaal draadloos signaal op alle gewenste locaties te bieden, brengen wij de demping eerst in kaart. Vervolgens berekenen wij hoe wij de AccessPoints zo kunnen plaatsen, dat deze minimale last van deze demping hebben. Wij berekenen dit op basis van u wensen. Uiteraard kiezen wij voor de oplossing met zo min mogelijk AccessPoints. Naast de signaalwaarden van de te plaatsen componenten in de praktijksituatie kunnen wij tevens een Spectrum Analyse uitvoeren.

Hoe werkt een Spectrum Analyse?

Met een Spectrum Analyse brengen wij toekomstige radiospectrum (2,4 GHz. en 5 GHz.) in kaart. Deze geavanceerde analyse brengt in beeld of het radiospectrum ‘schoon’ genoeg is. Wij brengen storingsbronnen in kaart die van invloed zijn op de kanalen die de AccessPoints gebruiken voor communicatie met de WLAN devices. Denk aan stoorzenders zoals een magnetron of beveiligingscamera’s. Ook bepalen we de kanaal- en vermogensinstellingen voor optimale inrichting van het radiospectrum. Na het afronden van de metingen stelt WiFi Midden Nederland een rapportage op van de meetwaarden. Op basis van deze gegevens brengen wij een netwerkadvies uit voor een passende oplossing op maat.

Optimale WiFi

Om een optimaal WiFi netwerk op te leveren, analyseert WiFi Midden Nederland niet alleen het draadloze aspect van uw netwerk. Door de jarenlange ervaring, houdt WiFi Midden Nederland rekening met alles aspecten van uw netwerk in het netwerk ontwerp (netwerkdesign). Van internet aansluiting tot device, WiFi Midden Nederland doet alles voor een optimale gebruikservaring. Hierbij hoort ook een uitgebreide Site Survey of netwerk meting.

Meten is weten!

Niet tevreden over uw WiFi netwerk? Heeft u het gevoel dat het beter moet? Denkt u dat u kansen laat liggen of niet alle mogelijkheden benut? Laat ons dan een Gratis WiFi Check uitvoeren waarbij wij uw WiFi netwerk onder de loep nemen. In een helder adviesrapport dragen wij tekortkomingen en mogelijke verbeteringen aan. Vraag nu uw WiFi meeting digitaal aan en u krijgt binnen 24 uur een prijsopgave!