WiFi rookmelders

Wil je dat je rookmelder meer doet dan alleen piepen als er brand is? Ga dan voor slimme rookmelders. Op deze pagina lees je hoe dit werkt en waarom het verstandig is om slimme rookmelders te gebruiken.

Koppelbare WiFi rookmelders

Een rookmelder waarschuwt je door hard te piepen bij rookontwikkeling. Dan ben je er hopelijk snel bij als brand in huis ontstaat. Maar een rookmelder heeft alleen nut als je hem hoort. Vanuit je slaapkamer hoor je een piepende rookmelder in de kelder waarschijnlijk niet. Om dit probleem op te lossen zijn er tegenwoordig zogenaamde koppelbare rookmelders. Als één van de rookmelders rook detecteert worden alle rookmelders geactiveerd. Je bent dan vele malen sneller gewaarschuwd dan in de oude situatie, en dat kan levens redden.

Slimme rookmelder

De slimme rookmelder gaat nog een stap verder. Deze rook- en koolmonoxidemelders zijn ook gekoppeld aan wifi. Je kunt deze rookmelder bedienen met een app via tablet of smartphone. Als er brand is, krijg je een melding. Dan kun je de brandweer erop af sturen, ook als je niet thuis bent. Je kunt de rookmelder via de app uitzetten als je in dezelfde ruimte bent, zodat je niet naar de melder hoeft te reiken. De app geeft ook een melding als de batterijen bijna op zijn.

Uniek aan de rook- en koolmonoxidemelder is dat deze aangeeft welke van je rook- of koolmonoxidemelders een probleem constateert. Je weet hierdoor dus (ongeveer) in welke ruimte er brand of koolmonoxide is. Als rook is gedetecteerd in de keuken dan zeggen alle melders ‘pas op, er is rook in de keuken’. Zo weet je gelijk waar je heen moet, of waar je juist niet heen moet.

Zoals de naam al zegt, detecteert de WiFi rook- en koolmonoxidemelder naast rook ook koolmonoxide. Daarnaast kan deze melder zowel snel als langzaam brandend vuur detecteren, waardoor je kunt inschatten of het nog veilig is om ergens naar binnen te gaan. De WiFi rook- en koolmonoxidemelder checkt zichzelf meer dan 400 keer op een dag. Als je ’s avonds het licht uit zet om naar bed te gaan, licht de melder groen op. Zo kun je zien dat hij goed functioneert en kun je met een gerust hart gaan slapen.

Meer weten over Wi-Fi rookmelders?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 0317 84 41 42, of maak gebruik van het contactformulier. Direct een offerte aanvragen of een bezoek aan onze showroom is uiteraard ook mogelijk.