Hoe werkt een WiFi extender?

WiFi is niet meer weg te denken uit onze huizen. WiFi wordt tegenwoordig overal voor gebruikt; huiswerk maken, gamen, thuiswerken, Netflix, Spotify, enzovoort.  Je hebt waarschijnlijk een modem en een router ergens in de meterkast hangen. Of  je ‘m inmiddels op een zichtbare plek geplaatst.

Het verschil tussen een modem en router hebben wij hier uitgelegd. Dus u zou zeggen, met een router en een modem heb je alles in huis om volledig gebruik te maken van WiFi, overal…

Helaas is dit in de praktijk minder en zou je kunnen overwegen om een WiFi-extender in huis te halen. KPN en Ziggo beiden het ook aan. Je zou dan denken dat is de oplossing maar is dit dan de beste oplossing? Wij denken van niet. Hieronder leggen wij uit wat een WiFi-extender precies is en waarom ze het afleggen tegen een WiFi-systeem.

Wat is een WiFi-extender?

In het kort is een WiFi-extender (repeater of versterker) een apparaat dat je WiFi signaal een ‘boost’ geeft. Het zou moeten zorgen dat het bereik van je WiFi-netwerk wordt vergroot.  Je kunt het apparaat gebruiken als je internet voldoende snelheid heeft, maar niet goed genoeg is om je hele woning te bereiken. Stel dat je bijvoorbeeld je router op de begane grond hebt geplaatst, en je wilt internetten op de eerste en tweede verdieping. De eerste verdieping zou dan nog moeten lukken maar het signaal wordt minder sterk naarmate je hoger in de woning komt. Op de tweede verdieping zul je een mindere verbinding hebben. Stel dat je dan een WiFi-versterker op de eerste verdieping plaatst zou deze het signaal kunnen vergroten richting verdieping twee. De meeste WiFi-extenders zijn makkelijk te installeren, vaak heb je wel een laptop of tablet nodig.

Waarom een WiFi-extender niet de beste oplossing voor jou kan zijn

Het komt er op neer dat de meeste WiFi-repeaters niet geheel van hoge kwaliteit zijn. Je moet dus echt goed zoeken om een juiste te vinden die echt je hele huis kan voorzien van een goed signaal. Dan denk je misschien, dan koop ik er toch meerdere? Dat is een optie maar vaak werken deze extenders elkaar een beetje tegen. Meer betekent in dit geval niet beter.

Een ander punt is dat repeaters geen twee dingen tegelijk kunnen. Een extender kan WiFi-signaal niet tegelijk ontvangen en versturen. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het signaal met de helft achteruit gaat.

Nog een ander punt is dat je vervolgens twee of meerdere wifi netwerken in je huis hebt. Naast die van je router creëer je vervolgens ook een apart netwerk voor de extender. Een voorbeeld is “De Vries Draadloos” en vervolgens “De Vries Draadloos_ext”. Het gevolg is dat je handmatig moet switchen tussen de twee netwerken, omdat je apparaat dit niet vanzelf doet.

Een systeem om je WiFi-problemen op te lossen

Waarom wij niet zo fan zijn van WiFi-extenders lijkt me nu duidelijk. Wat is dan wel de oplossing? Ons WiFi-systeem zorgt ervoor dat je hele huis wordt gedekt, op een manier die beter is dan een WiFi-extender. Wij zorgen voor een kwalitatief goed netwerk dat in staat is om iedereen in huis te voorzien van een stabiele verbinding, ongeacht waar zij zich bevinden. Wij creëren slechts een enkel netwerk, bestaande uit meerdere WiFi-punten verspreid over je gehele woning. Het systeem zorgt ervoor dat jouw apparaat automatisch verbindt met het beste WiFi-punt. Meer weten?

Meer weten over Wi-Fi verbeteren of aanleggen?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 0317 84 41 42, of maak gebruik van het contactformulier. Een bezoek aan onze showroom is uiteraard ook mogelijk. Wij vertellen u dan graag meer over onze oplossingen.