Haal het beste uit je wifi

Een onderneming vaart op snel internet. Én op een stabiel signaal. Is dat voor u zaak of huis al optimaal? Met deze tips vaart u de juiste koers.

Zo zorgt u voor een stabieler netwerk

Een stabiel netwerk begint met een goed wifi-signaal. Dat signaal optimaliseert u vaak met een paar kleine aanpassingen. Haalt u al alles uit je wifi?

  • Plaats van het modem

Zorg dat de wifi-modem zo vrij en hoog mogelijk staat. Bijvoorbeeld op een kastje. Zo heeft het signaal het grootste bereik.

  • Is 1 wifi-punt voldoende?

Heeft u een grote kantoorruimte? Of werk je op zolder? Dan versterk u daar niet met een Wifibooster of WiFi Extender maar een wifi toegangspunt het WiFi signaal.

  • Stoorbronnen

Via wifi verstuurt u gegevens via radiosignalen. Ook andere apparaten gebruiken soms die signalen. Dat kan storen.

  • Kies een snellere frequentie

Een wifi-modem, router of toegangspunt stuurt een wifi-signaal naar u laptop, smartphone of tablet. Dit loopt via de 2,4- of via de 5 GHz-frequentieband. Met 2,4 GHz overbrug je grotere afstanden, maar is je verbinding trager. Dat komt door het groeiend aantal wifi-netwerken. Bovendien zitten er veel apparaten op, zoals inbraakalarmen en magnetrons.Op 5 GHz haal je hogere snelheden. Er zijn veel meer ‘rijbanen’, dus je hebt minder last van andere wifi-netwerken of stoorbronnen. Het enige nadeel is dat 5 GHz-signaal iets minder ver reikt dan een 2,4 GHz-signaal.

Prijsindicatie voor uw WiFi oplossing

Ieder WiFi probleem is anders en vraagt om een andere aanpak. De kosten voor uw persoonlijke WiFi oplossing zijn dan ook afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de omgeving. Gaat het om een bedrijfsruimte, een appartement of een gezinswoning? Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan en geef daarin zo concreet mogelijk uw situatie aan, zodat wij op basis van uw informatie een inschatting kunnen maken van de benodigdheden en bijbehorende kosten.

Meer weten over WiFi in u (nieuwbouw) huis of kantoor?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 0317 84 41 42, of maak gebruik van het contactformulier. Een bezoek aan onze showroom is uiteraard ook mogelijk. Wij vertellen u dan graag meer over onze oplossingen.