Duurzame WiFi

Op locatie komen wij veel spullen tegen die in het verleden zijn geprobeerd of kapot zijn en die niet meer wordt gebruikt. Wij installeren graag de nieuwste apparatuur, maar gebruikte spullen weggooien? Dat is zonde. Helemaal als we het ergens anders goed kunnen inzetten. Ook zien wij veel AccessPoints die onnodig energie verbruiken. Dat kan beter dachten wij. Zo ontstond duurzame WiFi, netwerkapparatuur slim én vriendelijk. Binnen ons duurzame WiFi concept ontstaan (milieu)vriendelijke initiatieven.

Energie besparen

Bij het slimmer inrichten van WiFi apparatuur kunt u denken aan het aanpassen van de instellingen van de toegangspunten. Wij stellen deze graag zo in, dat ze alleen zenden wanneer dit voor u nodig is. Zo kunt u optimaal gebruik maken van het netwerk, maar betaalt u niet voor momenten dat de WiFi apparatuur uitgeschakeld is. De AccessPoints verbruiken alleen energie wanneer dat nodig is, zonder dat dit invloed heeft op de veiligheid en betrouwbaarheid van uw netwerk.

Computer apparatuur hergebruiken

WiFi Midden Nederland werkt actief samen met verschillende Nederlandse ICT projecten voor ontwikkelingslanden en basisscholen in onze omgeving. Gebruikte apparatuur kan op die manier een tweede leven krijgen in ontwikkelingslanden of een Nederlandse basisschool. WiFi componenten zoals toegangspunten, die anders in de container of vernietigd zouden worden, betekenen hier veel. Hierdoor kunt u samen met WiFi Midden Nederland van betekenis zijn!

Hoe werkt het?

WiFi Midden Nederland neemt verouderde apparatuur in ontvangst. Vervolgens zullen wij de apparatuur beoordelen en selecteren welke componenten een tweede leven kunnen krijgen voor een (non-profit) organisatie waar wij mee samenwerken. Apparatuur die sterk verouderd zijn of in slechte staat verkeren zullen wij op de juiste manier laten recyclen. De ervaring leert ons dat veel hardware gemakkelijk nog jaren mee kan en deze apparatuur zet WiFi Midden Nederland graag in. Bestemmingen zijn bijvoorbeeld scholen zonder budget in Nederland en ontwikkelingslanden.

Duurzame WiFi betekent een groenere wereld

Duurzaam ons werk doen is ons van groot belang en wij laten dit in onze werkwijze terugkomen. Zo behandelen wij gebruikte apparatuur en wordt er uitgebreid aandacht besteedt aan flexibele en schaalbare oplossingen die minder energieverbruik realiseren.  Door netwerk apparatuur slimmer in te richten en het hergebruiken van WiFi apparatuur zorgen wij samen met u voor een groenere wereld. Hierdoor kunnen we van betekenis zijn, niet alleen in Nederland maar ook in andere landen.