Draadloos internet via de telefoon

Wilt u tijdens het verhuizen een favoriete serie kijken, maar is er nog geen WiFi in het (nieuwe) huis? Gelukkig heeft u de oplossing al in handen. U kunt met de smartphone namelijk omtoveren tot een persoonlijke hotspot die het mobiele netwerk omzet naar een WiFi toegangspunt.

Hoe stel je een WiFi-hotspot in?

Een WiFi-hotspot aanmaken doe je natuurlijk niet voor de hele buurt. Maak dus altijd een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Volg hiervoor het onderstaand stappenplan.

Persoonlijke hotspot activeren iPhone

  • Open ‘Instellingen’
  • Schakel WiFi op de iPhone in (ook als er geen netwerk beschikbaar is)
  • Keer terug naar ‘Instellingen’ en navigeer naar ‘Mobiele netwerk’
  • Open ‘Persoonlijke hotspot’ en schakel de gelijknamige optie in
  • Stel bij WiFi-toegang een sterk wachtwoord in

Persoonlijke hotspot activeren Android

  • Open ‘Instellingen’ > ‘Meer’ > ‘Mobiel netwerk delen’. (benaming kan afwijken)
  • Onder ‘Draagbare Wifi Hotspot’ kunt u de hotspot instellen. Geef de hotspot een naam, kies voor WPA2 als beveiligingsmethode en stel een sterk wachtwoord in
  • Voor een sterk wachtwoord kunt u het beste hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen combineren. Die je ook makkelijk kunt onthouden
  • Na het activeren van je hotspot verschijnt er een icoontje in het notificatiescherm. Hier ziet u in één oogopslag hoeveel apparaten met u toestel verbonden zijn.

Verbinding maken met de hotspot

Om verbinding te maken met u telefoon, laptop of tablet open u het WiFi-menu. Zoek in de lijst naar de hotspotnaam, voer het wachtwoord in en maak verbinding.

Snelle Wi-Fi via een persoonlijke hotspot

Creëer op iedere locatie u eigen wifi-hotspot met een mobiele wifi router. Met dit handige apparaat bent u niet meer afhankelijk van het internet in de buurt en kunt u met al u apparaten genieten van een snelle en stabiele verbinding. Ideaal voor in het buitenland of onderweg of als u geen toegang heeft tot een snelle internetverbinding.  U hoeft alleen de juiste SIM-kaart in de router te stoppen en daarna maak u gebruik van het netwerk van de provider. Mifi routers zijn beschikbaar als 3G hotspot en/of 4G hotspot. Wilt u nog meer weten? Neem dat contact met ons op, wij zijn hierin de specialisten.

Plaats een reactie